商丘市2010年高三英语第三次模拟考试试题



商丘市 2010 年高三第三次模拟考试试题 英 语
20
  10.
  5.
注意事项:
  1. 本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分,共 12 页,共 150 分;考 试时间 120 分钟;
  2. 答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写答题卡上。
  3. 选择题每小题选出答案后,用 2B 铅笔将答题卡上对应题目的选项标号涂黑,如需改 动,用橡皮擦干净后,再选涂其它选项标号,答在试题卷上无效。
  4. 非选择题用黑色签字笔直接答在答题卡对应的答题区域内,答在试题卷上无效。考 试结束后,只上交答题卡和第 II 卷。
第Ⅰ卷(三部分,满分 115 分)
听力(共三节 共三节, 第一部分 听力 共三节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每题
  1.5 分,满分
  7.5 分) 第一节( 小题; 请听下面 5 段对话,选出最佳选项。
  1. What will the speakers do right after the talk? A. Start training without Danny. B. Wait Danny for a while. C. Call Danny again.
  2. Who is Ruth talking to on the phone probably? A. James. B. John.
  3. What can we learn from the man’s answer? A. He used to write home once a month. B. He never contacts home. C. He doesn’t write home now.
  4. Where are the speakers? A. At the shop. B. At the airport.
  5. What is the highest temperature today? A.12 below zero. B. 14 below zero. 第二节(共 15 小题;每小题
  1.5 分,满分
  22.5 分) 第二节 请听下面 5 段对话或独白,选出最佳选项。 请听第 6 段材料,回答第 6 至 8 题。
  6. What will Mary do tonight? A. Go to the theater with Jeff. B. Review her chemistry.
  7. What does Jeff think he is doing according to the man speaker? A. Going on a date with Mary. B. Taking Mary out to see a show. C. Protecting Mary from her parents.
  8. How does the woman feel about Mary’s going out with Jeff? A. Worried. B. Calm.
1
C. Peter.
C. At the restaurant. C. 10 below zero.
C. Act in a show.
C. Excited.
请听第 7 段材料,回答第 9 至 11 题。
  9. Where were the man brought up? A. In Munich. B. In Chicago. C. In Los Angeles.
  10. What did the man do in Europe? A. He went to college. B. He found a job. C. He traveled and lived in Munich.
  11. When did the man leave Munich? A. In 20
  01. B. In 20
  00. C. In 19
  99. 请听第 8 段材料,回答第 12 至 14 题。
  12. If the man decides to rent a two-bed room, how much will he pay? A. $250 a month. B. $285 a month. C. $215 a month.
  13. What do the two-bed rooms provide? A. Dishwashers. B. Air conditioners. C. Refrigerators.
  14. What can we know from the conversations? A. The two-bed room is a little bigger than the one-bed one. B. There is a dishwasher in the one-bed room. C. The man will see the room with his wife.. 请听第 9 段材料,回答第 15 至 17 题。
  15. Where does the conversation take place? A. In the hotel. B. At the airport. C. At the travel agency.
  16. Which of the following is NOT included in the package tours? A. First-class hotels. B. Country tours. C. Baggage handling.
  17. What kind of advertisement papers will the man take home? A. Package tours. B. Group tours. C. Boat travel. 请听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。
  18. What should we do to join in the life of a city? A. Live close to the city center. B. Stay in a hotel. C. Get familiar with the locals.
  19. How can we find information about houses and apartments usually? A. By watching advertisements on TV. B. By asking the information agency. C. By reading the Sunday newspapers.
  20. When will people usually pay a visit if they want to rent a place? A. When they are on holidays. B. On Sunday mornings. C. As soon as they have information. 英语知识运用(共两节 共两节,满分 第二部分 英语知识运用 共两节 满分 45 分) 单项填空( 小题, 第一节 单项填空(共 15 小题,每小题 1 分, 满分 15 分) 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 National Day parade will significantly improve
  21.It’s certain that holding such national pride and self ? confidence of the Chinese People. A.the; the B.a; a C.a; the D.the; a
  22.There is no that the Chinese people will present to the world a successful, splendid and unforgettable exposition(博览会).
2
A. belief B. doubt C. possibility D. need
  23. After the earthquake, the Haitian(海地的) people needed to be helped . A. occasionally B. anxiously C. practically D. urgently
  24.Creating better health care, education and housing for everyone is a simple idea, but which is hard to put into practice. A.one B.that C.the other D. the one
  25. They on the program for almost one week before I joined them, and now we on it as no good results have come out so far. A. have worked; are still working B. had worked; were still working C. have been working; have worked D. had been working; are still working
  26. The concert by Lang Lang was so well that all the tickets had been on the first three days last month. A. received;sold out B. recognized;sold
  27. ?Who has broken the window in my room? --Who else it but your naughty son! A. could do B. could have done C. should have done D. must have done
  28.How often do you visit your grandparents in the village? I feel ashamed. . A.Very often B.By accident C.Every now and then D.All of a sudden
  29. So hard in the past few months that he has made great progress in English. I can see that, only a few mistakes in this exam. A. he worked; did he make B. did he work; he made C. he has worked; has he made D. has he worked; he made
  30. Shanghai native Charles Kao and two American scientists were the 2009 Nobel Prize for physics yesterday. A. rewarded B. awarded C. praised D. prized
  31.The children in Sichuan look forward with hope a chance to receive further education in their rebuilt hometown. A. for getting B. of getting C. to getting D. to get
  32. was expected, only five people turned up at the party, disappointed the hostess very much. A. As; which B. As; that C. It ; that D. It ; which
  33.? Whom shall I give the document? ? To is in the office. However, to require a written paper for it. A. whom; make sure B. who; make sure C. whomever; be sure D. whoever; be sure
  34.Was it the conference of APEC that made Shanghai the focus of the world then? A. being held B. to hold C. holding D. having held
  35. The girl came to the railway station, only the train had left. A. running; to find B. to run; to find C. and run; found D. running; finding 第二节 完形填空 (共 20 小题;每小题
  1.5 分,共 30 分) 阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。 In my friends’ eyes I am a lucky dog. Beijing Foreign Studies University (BFSU) had 36
3
C. admitted;selling
D. taken; selling out
me 49 days before the “big day”. The college entrance exam lost its 37 to me. It became a problem that others would have to deal with. 38 , like all my friends and everyone else around me, I worked hard every 39 of the way in order to achieve my goal. The chance to take BFSU’s pre-test was a turning point in high school. It was a dilemma(困 境) at first because BFSU 40 on the humanities (人文科学) and 1 had never 41 that my teacher told me that nobody should ever 43 an route. I did not make up my mind 42 opportunity. Having 44 with the decision all night, I decided at least to give it a go. The following week, I 45 no effort in getting fully prepared for BFSU’s test. I worked so hard that I often 46 myself studying at my desk at four o'clock in the morning. I 47 began to understand the saying, “No pains, no gains. ” After I had been 48 , my friends asked me if I 49 not being able to achieve my dream. And yes, I sometimes 51 what would have happened if I had kept on 50 moving. But I have no regrets. As a 19-year-old girl, I don’t have a clear view of my 52 . But after I got to BFSU’s campus and saw devoted professors and students, I realized that this is the place for me to make a (n) 53 in society. Recently, I have been busy helping my classmates put their school registration in 54 . We all used to work so hard together. Without as much pressure from the examination as before, I 55 every opportunity to do whatever I can for my classmates. I hope they can make use of their precious time to prepare for the war, the university entrance examination. And I hope that they can win this battle.
  36.A.allowed B.permitted C.admitted D.approved
  37.A.pressure B.importance C.advantage D.strength
  38.A.Besides B.Otherwise C.However D.Indeed
  39.A.step B.moment C.minute D.action
  40.A.rests B.depends C.bases D.focuses
  41.A.heard B.considered C.seen D.met
  42.A.until B.unless C.when D.before
  43.A.miss B.risk C.take D.catch
  44.A.stayed B.competed C.struggled D.complained
  45.A.spared B.took C.shared D.avoided
  46.A.forced B.made C.promoted D.found
  47.A.gradually B.suddenly C.quickly D.naturally
  48.A.hired B.accepted C.received D.elected
  49.A.hated B.remembered C.regretted D.minded
  50.A.satisfactory B.unique C.big D.original
  51.A.wonder B.doubt C.question D.ask
  52.A.past B.future C.present D.experience
  53.A.opportunity B.chance C.difference D.sense
  54.A.number B.order C.size D.amount
  55.A.appreciate B.issue C.understand D.change
第三部分 阅读理解(共 20 小题;每小题 2 分,共 40 分)
阅读下列短文,从所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。 A
4
Chinese have a unique way of representing the New Year through animals. They have 12 different animals to represent each year of the 12 -year cycle and the order remains the same throughout with the year of the rat beginning the cycle and the year of the boar/ pig ending the same. As the Chinese year 2009 was signified as the year of the Ox, the following year, 2010, is going to be the year of the Tiger. Chinese New Year of Tiger, 2010 will fall on 14th of February and will mark the 15- day- long festivities beginning on the said date. Preparations for the Chinese New Year of Tiger, 2010 will begin months in advance so that the celebrations be observed in the highest importance . As the different years of the 12 year cycle are characterized by different animals, people born on the different years also feature different traits and characters and most often then not, they are believed to be influenced and inspired by the animals of the particular year they are born in. With this article on Chinese New Year of Tiger, 2010 we strive to hold forth the interesting characteristics and features of the Tiger and how babies born in this year can be expected to display similar traits. All years ending in an odd(奇数) number are Yin and the ones with an even(偶数)number ending are considered to be the Yang forms according to the Chinese methods of the calendar cycle. Therefore the Tiger year 2010 will have Yin forms along with the character of the Tiger. Tiger symbolizes courage, power, earth, victory, passion and royalty. The Tiger years so far have been 1902, 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998 and now 2010 followed by 2022 (according to the 12 year cycle). People born in the Chinese New Year of Tiger, 2010 will mainly have the below mentioned traits in their character: Adventurous, sensitive, emotional, and risk-taking. Those who are born in the Year of the Tiger are smart, uncomplicated and friendly by nature. They have strong will power and never a give-up attitude. However there are a few negative traits associated with the character of the Tiger that also is reflected through the people born in the ox years. Attributes like being short-tempered and suspicious are generally associated with people born in this year. With these and many more fascinating elements, Chinese New Year of Tiger, 2010 is just about to arrive. So get set to welcome the year and have a very prosperous New Year ahead.
  56.What can we know from paragraph one? A. There are 12 animals to celebrate Chinese New Year. B. That the Chinese’s celebrating the New Year through animals is unique. C. 2008 was signified as the year of the Pig. D. The Year of the Tiger ends on 14th of February ,20
  10.
  57.Which statement is false in paragraph two and three? A. People are often believed to be affected by the animals of the year when they were born. B. Tigers stand for courage and power. C. 2034 is not the year of the Tiger. D. The year of the Tiger has Yin forms with the character of the Tiger.
  58. According to the 12 -year circle, what year is it by 2021? A. The year of the Tiger. B. The year of the Ox . C. The year of the Rat. D. The year of the Pig.
  59.What’s the main idea of the passage? A. The introduction to the Chinese New Year of the Tiger. B. How to celebrate the New year of the Tiger.
5
C. Chinese celebrate the New YearUnique! D. 12 different animals represent each year of the 12 -year-circle. B This is why Shen Xue and Zhao Hongbo came back. The Chinese pair finally won the Olympic gold medal that eluded(避开 them for so 避开)

相关内容

江苏省苏北四市2011届高三第三次模拟考试英语参考答案

  江苏省苏北四市2011届高三第三次模拟考试英 语 试 题 参 考 答 案注:本文仅供学习交流讨论使用,请勿用于商业用途。第一部分 听力理解1-5 CBBCC 6-10 ACBCA 11-15 CCCAC 16-20 CBCCB第二部分 知识运用单项选择(每小题1分; 满分15分):21-25. CBBDA 26-30. DAABC 31-35. DDCCB完形填空(每小题1分; 满分20分):36-40 DABCC 41-45 ABDBA 46-50 CD ...

2011年高考文综第三次模拟考试试题3

  高中英语辅导网 http://www.yingyufudao.com试卷类型:B2011 年高考文综第三次模拟考试试题 3注意事项: 1. 本试题卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分, I 卷 1-8 页, II 卷 9-12 第 第 页,共 12 页,总分 300 分,考试时间 150 分钟。 2.答题前,考生须将自己的姓名、准考证号、考场号、座位号填写在答题卡指定的位置 上。 3.选择题的每小题选出答案后,用 2B 铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需 改动,用橡皮 ...

2010年驾驶员科目一考试试题

  精品学习网小编为大家搜集了系列 2010 年驾驶员科目一考试试题资料, 希望对大家的 复习有所帮助!2010 年驾驶员科目一考试试题1,图中标志表示机动车驶入前方道路的().A,平均时速限制B,最低时速限制C,解除最低限速D,最高时速限制正确答案:B2,发动机舱的日常检查与维护的项目有().A,发动机温度B,点火正时C,机油,冷却液,制动液量D,发动机有无异响正确答案:C3,驾驶车辆时,为了安全起见,驾驶人()驾车.A,可以穿拖鞋B,穿哪种鞋都可以C,不要穿拖鞋D,可以穿高跟鞋正确答案:C4,被 ...

2010年初三英语二模试题答案

  怀柔区 初三模拟 模拟( 怀柔区 2010 年度初三模拟(二)英语试题答案及评分参考一 ~二、 听力 (共 16 分,每小题 1 分) 二 1 B 2 A 3 B 4 A 5 C 6 C 7 B 8 A 9 A 10 B 11 A 12 C 13 C 14 C 15 B 16 A三、听对话,记录关键信息(共 8 分,每小题 2 分) 听对话,记录关键信息 17. Henry 四 ~五 、 21 22 C A 35 36 A C 18.eight fifteen/ 8:15 19. gate 20 ...

2011年高考文综第三次模拟考试试题4

  高中英语辅导网 http://www.yingyufudao.com2011 年高考文综第三次模拟考试试题 4本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。第Ⅰ卷 1 至 6 页,第Ⅱ卷 7 至 10 页。全卷共 300 分。考试用时 150 分钟。 注意事项:? 1、答卷前,考生务必将自己的学校、考场、考号、姓名、座号等填写(或涂黑)在答题 卷的相应栏目内。考试结束,仅收答题卷。? 2、第Ⅰ卷(选择题)选出答案后,用铅笔把答题卷上对应题目的答案标号涂黑,如需改 动,用橡皮擦干净后,再选涂 ...

2010年高考试题??理综化学部分(广东卷)解析版

  2010 广东理综化学试题解析小题, 在每小题给出的四个选项中, 一、单项选择题:本大题共 16 小题,每小题 4 分。共 64 分。在每小题给出的四个选项中, 单项选择题: 只有一个选项符合题目要求, 只有一个选项符合题目要求,选对的得 4 分,选错或不答的得 0 分。 7.能在溶液中大量共存的一组离子是 A.NH4+ 、Ag+、PO43-、ClC.K+、Na+、NO3- 、MnO4B.Fe3+、H+、I-、HCO3D.Al3+、Mg2+ 、SO42- 、CO32-解析:A 中 Ag+和 PO ...

2010年中考《生物》考试模拟测试试题及答案(三)

  2010 年中考《生物》考试模拟测试试题及答案 三) 年中考《生物》考试模拟测试试题及答案(三小题,每小题给出的四个选项中只有一个是正确的, 一、本题共 30 小题,每小题给出的四个选项中只有一个是正确的,请把正确的选项涂在答 题卡的相应位置上。 错选、不选、多选均不得分。 题卡的相应位置上。每小题 2 分,错选、不选、多选均不得分。1.下列关于一株番茄和一头牛的叙述中错误的是( )A.细胞是它们的结构和功能的单位B.它们的结构层次都是细胞→组织→器官→系统C.都是由一个细胞??受精卵发育而来D ...

2010年6月广东省普通高中学业水平考试试题(历史)

  绝密★ 绝密★启用前试卷类型: 试卷类型:A 2010 年 6 月广东省普通高中学业水平考试试题 历 史小题, 一,单项选择题Ⅰ:本大题共 40 小题,每小题 1 分,共 40 分.在每小题列出 单项选择题Ⅰ 的四个选项中,只有一项符合题目要求. 的四个选项中,只有一项符合题目要求. 1.西周宗法制的核心是 (D) A.奴隶制 承制 B.分封制 C.中央集权制 D.嫡长子继2.古代雅典政治中,能够体现直接民主特点的是(B) A.五百人议事会 制度 B.公民大会 C.十将军委员会 D.执政官3. ...

广安五福初中2010年初三第三次月考英语试题及参考答案

  广安区五福初中初三 2010 年 12 月月考英分钟。语试卷注意事项:1、全卷总分 150 分,由卷 I(100 分)和卷 II(50 分)组成,答题时间为 120 注意事项 2、 请考生把卷Ⅰ的答案填写在答题卷的答题栏内共三部分; 卷 I (共三部分;满分 100 分)第一部分 听力(共两节;满分 25 分)第一节: 第一节 (共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 听下面 10 段对话。每段对话后有一个小题,从题后所给的 A、B、C 三个选项中选出 最佳答案。听完每段对话后,你有 ...

初三英语中考模拟考试试卷

  初三英语中考模拟考试试卷本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。共 6 大题,满分 118 分。考试 用时 100 分钟。 第Ⅰ卷(三大题,共 70 分) 三大题, 一、听力选择(满分 25 分) 听力选择( (请先用两分钟时间熟悉听力试题,然后再动笔答题。做题时,请先将答案划在试卷上。录 音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案用 2B 铅笔转涂到答题卡上。) A)对话理解(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分) 对话理解 听下面 15 段对话。每段对话后有一个小题 ...

热门内容

江苏省重点学校(致远中学等)2011届高三第一次调研联考物理测试试卷

  江苏省重点学校(致远中学等) 江苏省重点学校(致远中学等)2011 届高三第一次调研联考 物理测试试卷本试卷分选择题和非选择题两部分。共 120 分。考试时间 100 分钟。 注意事项:选择题答案要求填涂在答题纸上,非选择题的答案写在答题纸上相应题目答案空 格内,答案不写在试卷上考试结束后,交回答题纸。 一、选择题(本大题共有 5 个小题,每小题 3 分,共 15 分。在每小题给出的四个选项中,只 有一个选项是正确的。 ) 1.下列说法中正确的是( ) A.一物体向东直线运动,突然施加一向西的力 ...

六年级语文毕业试题

  六年级语文毕业试题一, 穿越基础知识林. (45 分)1,看拼音,在田字格里规范地写出词语. (10 分) Méi guī pú sà táng láng kā fēiwèiwéi zhuàng guānTéngyúnjiàwù其中整体认读音节有. 将画 的四个字按音序排列是.2,我会查字典(4 分) "魁"用部首查字法应查( 查( )再查( )部,再查( )画;用音序查字法应)"魁"在字典的解释有:A,为首的,居第一位的. .B,身体高大. " ...

河南特岗模拟试卷

  河南特岗模拟试卷一、填空题(1×10=10 分) 填空题( 1.韦纳的成败归因理论中的四个因素有能力、 、运气、 。 2.韦克斯勒革新了智商的计算方法,将 智商改成 智商。 3.素质教育培养的重点是 。 4.教育对经济发展的推动作用,主要是通过两条道路实现:教育再生产劳动力,教育再生产 。 5.美国心理学家格赛尔强调 对人的发展的决定作用。 6.教师在教学活动中起 作用,学生是教学活动的 。 7.依法治校是指学校以国家法律、法规、规章和文件规定为依据,完善 ,使学校管理的各个方面都做 到有章可循 ...

安徽省皖南八校2011届高三摸底联考(数学理)

  皖南八校 2011 届高三摸底联考数 学 试 题(理)考生注意: 1.本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。满分 150 分,考试时间 120 分钟。 2.答题前,考生务必将密封线内项目填写清楚。 3.请将各卷答案填在答题卡上。必须在题号所指示的答题区域作答,超出答题区域书 ....... 写的答案无效,在试题卷、草稿纸上答题无效。 ....................第Ⅰ卷(选择题共 50 分)一、选择题:本大题共 10 小题,每小题 5 分,共 50 分。在每小题给出的四个 ...

宋晓丽-全国中小学“教学中的互联网搜索”优秀教学案例评选

  全国中小学“教学中的互联网搜索 优秀教学案例评选 全国中小学 教学中的互联网搜索”优秀教学案例评选 教学中的互联网搜索 教案设计1、 教师个人介绍 、 省份:山东学校:潍坊外国语学校姓名:宋晓丽从事小学英语教学工作,工作态度认真、积极。踊跃参与学校的教育教研活动,撰写论文、小课题、 案例、课件制作等;辅导学生参加各级英语竞赛活动。以“一切为了学生,为了一切的学生,为了学生的 一切”作为自身教育理念,扎实工作、不怕困难、勤奋学习。2、 教案背景 、 1、面向学生: 小学 2、学科:英语 3、课时: ...