2006年6月高等学校英语应用能力B级试题



2006 年 6 月高等学校英语应用能力 B 级试题
Part I Listening Comprehension(15 minutes)
Directions: This part is to test your listening ability. It consists of 3 sections
Section A
  1. A、Yes, I like it.
B、Thank you.
C、Yes, of course.
D、So do I.

  2.
A、Yes, I have
B、Yes, it is
C、I like the city.
D、It’s a famous city.

  3.
A、Sure.
B、Not at all.
C、My pleasure.
D、Nothing, thank you.

  4.
A、No, thanks.
B、I often drink tea at home.
C、 Not likely.
D、No problem

  5.
A、It’s important.
B、Thank you.
C、Yes, I will.
D、No, it isn’t.
Section B
  6. A、A work schedule.
B、A computer problem.
C、A business plan.
D、A computer class.

  7.
A、She’s a secretary.
B、She’s a manager.
C、She’s an engineer.
D、She’s a teacher.

  8.
A、A contract
B、A product.
C、A list.
D、A book.

  9.
A、In a restaurant.
B、In a post-office.
C、At a railway station.
D、At the airport.

  10.
A、This morning.
B、Anytime today.
C、Next morning.
D、Tomorrow morning.
Section C Modern technology has a big influence on our daily life. New devices are widely used today. For example, we have to(
  11) the Internet every day. It is becoming more and more (
  12)
to nearly everybody. Now it’s time to think about how the Internet influences us,
what(
  13)
it has on our social behavior and what the future world will look like. The
Internet has (
  14)
changed our life; there is no doubt about that. I think that the
Internet has changed our life in a(
  15)
way.
Part II Vocabulary and Structure (15 minutes) Section A Directions: There are 10 incomplete statements here. You are required to complete each statement by choosing the appropriate answer from the 4 choices marked A, B, C and D. You should mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

  16.David has much work to do that he is staying late at his office. A、such
B、so
C、very
D、enough
  17.I tried hard, but I couldn’t find the to the problem. A、solution
B、help
C、reply
D、demand
  18.I can’t find the key to my office. I have lost it on my way home.
A、would
B、should
C、 must
D、ought to
  19.There are three colors in the British flag, red, white and blue. A、rarely
B、namely
C、really
D、naturally
  20.As far as I’m concerned, I don’t like in that way. A、to be treated
B、to treat
C、treated
D、treating
  21.My impression of the service in the hotel was that it had really . A、imagined
B、implied
C、imported
D、improved
  22.The policeman stopped the driver and found that he alcohol. A、drinks
B、has drunk
C、is drinking
D、had drunk

  23.There was a heavy fog this morning, so none of the planes could . A、get through
B、take off
C、pull out
D、break away
  24. writing a letter to the manager, he decided to talk to him in person. A、Instead of
B、Because of
C、As for
D、Due to
  25.Lisa was busy taking notes Mark was searching the Internet for the information. A、until
B、unless
C、while
D、if
Section B Directions: There are also 10 incomplete statements here. You should fill in each blank with the proper form of the word given in the brackets. Write the word or words in the corresponding space on the Answer Sheet.

  26.Of all the hotels in the city, this one is the (good)
.

  27. Yesterday they received a written(invite)
to a dinner from Mr. Black.

  28.That new film is worth (see)
for the second time.

  29. Next week we(sign)
the sales contract with the new supplier.

  30.(general)
speaking, he is a person that you can trust.

  31.The new machine ought to (test)
before it is put to use.

  32.If your credit(信誉) is good, you will be allowed (use)
the credit card.

  33.It will be very (help)
if each member presents his or her opinion at the meeting.

  34.The number of sales people who have left the company (be)
very small.

  35.It is well-known that sports will (strength) Part III Reading Comprehension (40 minutes) Task 1
the friendship between nations.
Directions: After reading the following passage, you will find 5 questions or unfinished statements, marked 36 to
  40. For each question or statement there are 4 choices marked A, B, C and D. You should make the correct choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center. Unlike Britain, the US does not have a national health care service. The government does help pay for some medical care for people who are on low incomes and for old people, but most people buy insurance (保险) to help pay for medical care. The problems of those who cannot afford insurance are an important political subject. In Britain, when people are ill, they usually go to a family doctor first, however, people in America sometimes go straight to an expert without seeing their family doctor first. Children are usually taken to a doctor who is an expert in the treatment (治疗) of children. In Britain, if a patient needs to see a specialist doctor, their family doctor will usually recommend a specialist. Doctors do not go to people’s homes when they are ill. People always make appointments to see the doctor in the doctor’s office. In a serious situation, people call for an ambulance (救护车), in America, hospitals must treat all seriously ill patients, even if they do not have medical insurance. The government will then help pay for some of the cost of the medical care.
  36. Some medical care is paid by the U.S. government for . A、people living in the country
B、non-government officials
C、people with insurance
D、the poor and the old
  37. Most people in the United States buy insurance . A、to pay for their own medical care
B、to help to live on their low incomes
C、to improve the national health care service
D、to solve one of the important political problems
  38. What do British people usually do when they are ill? A、They go to see their family doctor first.
B、They go to see a specialist doctor first.
C、They call for a specialist doctor.
D、They call for a family doctor.
  39. In America, seriously ill patients will . A、be treated if they have an insurance
B、make an appointment with a specialist only
C、receive treatment even without insurance
D、normally go to see an expert for treatment
  40. Which of the following would be the best title for this passage? A、Types of Doctors in the United States
B、Health Care in the United States and Britain
C、Treatment of Sick Children in the United States
D、Medical Insurance in the United States and Britain
Task 2 Directions: This task is the same as Task
  1. The 5 questions or unfinished statements are numbered 41 to
  45. Dear sir or Madam, The MDC Company was established in 2001 and in four short years has become on of the most successful companies in the market place. For this, we are pleased, proud and grateful. We are pleased because our customers have confirmed our belief that if the products we offer are new, exciting, innovative (有创意的) and of excellent quality, they will be purchased.
We are proud because we know we are a company that keeps its word to its customers; that guarantees that any product can be returned within 30 days if it proves to be unsatisfactory in any way; and that always lets our customers know if there is to be a delay in delivery. We are grateful to customers like you, because you confirm our beliefs that good service and quality result in satisfied customers. Without you, there would be no reason for us to be pleased or proud. We thank you for orders and for giving us the opportunity to be of service to you. Our special summer catalogue (商品目录) is at the printers and should be in your home soon. We hope that you will be pleased with the new selections. Yours faithfully, John Brow
  41. From the passage we can learn that MDC Company always . A、keeps its promise
B、provides the same products
C、sells it products at a low price
D、delivers its products without delay
  42. MDC Company believes that its customers are satisfied because the company . A、gives them opportunities to order
B、provides good service and quality
C、guarantees the quickest delivery
D、sends new catalogues to them
  43. The customers will be informed if . A、the product can’t be delivered on time
B、the products is out-of-date and unsatisfactory
C、the company doesn’t accept the returned product
D、the company can’t send a new catalogue on time
  44. The purpose of this letter is to . A、tell the customers about the quality of their products
B、express the company’s thanks to the customers
C、prove the excellent service of the company
D、inform the customers of a new catalogue
  45. What can we learn about the company? A、It has the largest number of customers.
B、It is grateful for its employees’ efforts.
C、It is successful in the market place.
D、It charges the least for its services.
Task 3 Directions: The following is an advertisement. After reading it, you should complete the information by filling in the blanks marker 46 to 50 in not more than 3 words in the table below. Thanks for using Metro (地铁 地铁) 地铁 Clean. Modern. Safe. And easy to use. No wonder Metro is considered the nation’s finest transit (公交) system. This guide tells how to use Metro, and the color-coded map on the inside will help you use Metro to get all around the Nation’s Capital. Metro-rail fares
  1. Each passenger needs a fare-card. (Up to two children under 5 may travel free with a paying customer.)
  2. Fares are based on when and how far you ride. Pay regular fares on weekdays 5:30-9:30 a.m. and 3:00-7:00 p.m. Pay reduced fares at all other times.
  3. Large maps in each station show fares and travel times. Please ask the station manager if you have any questions. Fare-card machines are in every station. Bring small banknotes because there are no change machines in the stations and fare-card machines only provide up to $5 in change (in coins). Some machines accept credit cards (信用卡).
A Transit System Metro Features of the system:
  1) (
  46) ,

  2) modern,
  3) safe, and
  4)(
  47)
Fares for weekends: (
  48)
fares
Place showing fares and travel times: large maps in(
  49)
Change provided by fare-card machines: up to $ (
  50)
Task 4 Directions: The following is a list of terms frequently used in medical services. After reading it, y ou are required to find the items equivalent to (与……等同)those given in Chinese in the list belo w. Then you should put the corresponding letters in brackets on the Answer Sheet, numbered 51 through
  55.
A Buses Only B No Parking C- -- No Standing D Police Cars Only E No U-Turn F No Admittance G No Entry By This Door H One Way Street I One Lane Bridge J Admission By Ticket Only K Admission Free L Keep Away M House To Let N Keep Order O Wet Paint P Line Up For Tickets Q No Posting of Signs R Seat By Number S Wheelchairs Only Example: (Q) 请勿张贴 (C)禁止停车候客

  51.
禁止停车
禁止掉头

  52.
此门不通 房屋出租 排队购票 公交专用道
不得入内 单行道 凭票入场 对号入座

  53.

  54.

  55.
Task 5 Directions: There is an advertisement blow. After reading it, you are required to complete the statements that follow the questions (No. 56 to No.
  60). You should write your answers in no more than 3 words on the Answer Sheet correspondingly. Letter 1 June 10, 2006 Dear Sir or Madam, Last night the central heating system that you installed(安装) in our factory exploded. The explosion caused a great deal of damage and our stock of fashion clothes has been completely ruined. We must insist that you replace the heating system immediately and pay for our damaged stock, valued at $400,0
  00. We look forward to your reply. Yours faithfully, Bill Black Assistant Manager Letter 2 June 15,2006 Dear Mr. Black, We are writing in connection with the recent explosion at your factory. We would like to point out that we have been manufacturing heating systems for over 25 years and we have never had a complaint before. We have asked a surveyor to find out the cause of the explosion. We are hoping that we can provide you with a satisfactory answer soon. Yours sincerely, Mary Miller Service Manager
  56. What happened in the factory last night? The central heating system .

  57. What was the damage caused to the factory? The stock of was ruined.

  58. How much was the stock valued at? It was valued at .

  59. What did Bill Black demand in his letter? To replace and pay for the damage.

  60. What has been done by the heating system supplier? has been asked to find out the cause of the accident.
Part IV Translation English into Chinese (25 minutes) Directions: This part, numbered 61 to 65, is to test your ability to translate English into Chinese. Each of the four sentences (NO. 61 to NO.
  64) is followed by four choices of suggested Chinese translation marked A, B, C and D. Mark the best choice and write the corresponding letter on the Answer Sheet. Write your translation of the paragraph (No.
  65) in the corresponding space on the Translation / Composition Sheet.

  61.Not surprisingly, many scientists predict that such changes in the clima

相关内容

2006年6月高等学校英语应用能力B级试题

  2006 年 6 月高等学校英语应用能力 B 级试题Part I Listening Comprehension(15 minutes)Directions: This part is to test your listening ability. It consists of 3 sectionsSection A 1. A、Yes, I like it.B、Thank you.C、Yes, of course.D、So do I.2.A、Yes, I haveB、Yes, it isC、I ...

2005年1月高等学校英语应用能力B级试题

  2005 年 1 月高等学校英语应用能力 B 级试题Part I Listening Comprehension(15 minutes)Directions: This part is to test your listening ability. It consists of 3 sectionsSection A 1. A、Hurry up.B、Nothing left.C、No more.D、Me, too.2.A、It cost me twenty dollars.B、It was a ...

英语应用能力B级考试简介

  Practical English Test for Colleges Level B本考试以《高职高专教育英语课程 教学基本要求》为依据,既测试 语言知识也测试语言技能,既测 试一般性语言内容也测试涉外业 务有关内容。 考试的主要对象适用于修完《基本 要求》所规定的全部内容的高等 职业教育、普通高等专科教育和 成人高等教育各专业的学生。Practical English Test for Colleges Level B? 考试方法和内容 考试方式为笔试 笔试,包括五个部分: 笔试 (1)听力 ...

2007年普通高等学校招生全国统一考试(江西卷)英语试卷参考答案

  红软基地--做专业的下载 http://www.Rsdown.cn2007 年普通高等学校招生全国统一考试(江西卷) 年普通高等学校招生全国统一考试(江西卷 英语试卷参考答案第一卷( 第一卷(选择题 共 115 分) 1.B 9.B 17.A 25.B 33.C 41.D 49.C 57.D 65.A 72.C 2.A 10.B 18.B 26.A 34.A 42.B 50.B 58.A 66.A 73.D 3.B 11.A 19.C 27.D 35.D 43.D 51.A 59.D 67.D ...

英语应用能力考试(A级)简介

  Welcome Everybody!PRETCO Introduction高等学校英语应用能力 考试简介问1:高等学校英语应用能力考试适合哪些人? 答:高等学校英语应用能力考试(Practical English Test for College,简称PRETCO)是为 检测我国高职高专学生是否达到所规定的教 学要求而设置的考试,本考试以《高职高专 英语课程教学基本要求》(简称《基本要 求》)为依据,既测试语言知识也测试语 言技能,既测试一般性语言内容也测试与 涉外业务有关的相应内容。《基本要求 ...

2009年6月大学英语四级考试试题

  恒星英语学习网http://www.hxen.comPart I Writing (30 minutes) Directions: For this part, you are allowed 30 minute to write a short essay on the topic of students selecting their lectures. You should write at least 120 words following the outline given bello ...

2008职称英语考试卫生类B级试题

  河北师范大学外语学院新华培训中心职称英语历年真题www.hbwypx.cnT:876612792008 年度全国职称外语等级考试试卷 卫生类 B 级部分:词汇选项(第 1-1 5 题, 每题 1 分, 共 15 分) 第 1 部分:词汇选项 下面每个句子中均有 1 个词或短语划有底横线,请为每处划线部分确定 1 个意义最为 接近的选项。 1. She found me very dull A dirty B sleepy C boring D lazy 2. The President made ...

2004年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷)

  2004 年普通高等学校招生全国统一考试(广东卷)物理本试卷分选择题和非选择题两部分,共 8 页。考试用时 120 分钟第一部分选择题(共 40 分)小题, 在每小题给出的四个选项中, 一、本题共 10 小题,每小题 4 分,共 40 分。在每小题给出的四个选项中,有的小题只有 一个选项正确,有的小题有多个选项正确。 一个选项正确,有的小题有多个选项正确。全部选对的得 4 分,选不全的得 2 分,有选 错或不答的得 0 分。 可能用到得物理量: 可能用到得物理量: 真空中光速 普朗克常量 静电力 ...

2011年普通高等学校招生全国统一考试(四川卷)英语

  绝密★ 绝密★启用前2011 年普通高等学校招生全国统一考试(四川卷)英语本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分,第Ⅰ卷 1 页至 9 页,第Ⅱ卷 10 页。考试结束后,须将答案答在答题卡上,在本试题卷、草稿纸上答题无效。满分 150 分,考 试时间 120 分钟。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第Ⅰ卷(选择题 共 100 分)注意事项: 注意事项: 1.必须使用 2B 铅笔将答案标号填涂在答题卡上对应题目标号的位置上。 2.第Ⅰ卷共两部分,共计 100 分。 英语知识运用(共 ...

【基本能力】2010年普通高等学校高考基本能力试题(山东卷)

  2010年普通高等 年普通高等 学校招生考试 山东卷) (山东卷)基本能力测试试卷讲析 2010.91.A “蓝蓝的天上白云飘”,句中“蓝”与“白”是有太阳 蓝蓝的天上白云飘” 句中“ 蓝蓝的天上白云飘 光折射形成的 B “春江水暖鸭先知”,从春分到夏至南半球比北半球获得 春江水暖鸭先知” 春江水暖鸭先知 更多太阳能量 C “葵花朵朵向太阳”,这主要与光照方向及植物内生长素 葵花朵朵向太阳” 葵花朵朵向太阳 的分布有关 D “野蚕食青桑,吐丝亦成茧”,蚕丝的主要成分为纤维素 野蚕食青桑, 野蚕食 ...

热门内容

2006-2007学年度上学期第二次月考高二语文试题

  学而思教育?学习改变命运 思考成就未来!高考网 www.gaokao.com2006? 2006?2007 学年度上学期第二次月考 高二语文试题本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)共两部分。时间:150 分钟,卷面总分: 150 分,交卷时只交答题卡,请保管好试卷以便讲评。 交卷时只交答题卡, 交卷时只交答题卡 温馨提示:亲爱的同学,通过这段时间的学习,今天你展示才能的机会到了, 温馨提示:亲爱的同学,通过这段时间的学习,今天你展示才能的机会到了,只要你认真 审题,放松自己,将答案写在答 ...

2009年全国各地高考语文试题分类汇编??论述类文本阅读专题

  为您服务教育网 http://www.wsbedu.com/2009 年高考题分类汇编?论述类文本阅读专题天津卷 阅读下面的文字,完成 15 ~17 题。 进入 21 世纪后,质疑达尔文进化论的声音此起彼伏。 达尔文进化论的核心是自然选择,以及与自然选择相关的生存竞争和渐变, 所以达尔文一再宣称“自然界没有飞跃”。达尔文认为生物个体在长时间的演化 中,经过自然选择,其微小的变异积累为显著的变异,于是形成新的物种或新的 亚种。①在大量古生物化石发现的基础上,1972 年,美国古生物学家古尔德和 埃 ...

2011年广东省高考数学模拟试题06(数学文)

  2011 年广东省教研室推荐高考必做 38 套(06)数学文一.选择题 (每小题 5 分共 50 分,请把正确的答案填在答题纸中) 1.设集合 M = x x 2 ? 3 ≤ 0 ,则下列关系式正确的是 A. 0 ? M B. 0 ? M C. 0 ∈ M ( B.?i C.?1 D.1 ){}() D. 3 ∈ M )1? i 2.化简 的结果是 1+ iA.03.设 a1 , a 2 , a 3 , a 4 成等比数列,其公比为 2,则2a1 + a 2 的值为 ( 2a3 + a 41 8 ...

2009?2010学年度第二学期八年级政治学科期中考试试题

  2009?2010 学年度第二学期八年级政治学科期中考试试题 ? 学年度第二学期八年级政治学科期中考试 年级政治学科期中考试试题一、单项选择题(每小题 2 分,共 30 小题,共计 60 分) 单项选择题 选择1、 “一堆沙子是松散的,可是它和水泥、石子、水混合后,比花岗岩还坚韧。 ”这句话强 调的道理是( ) A.集体是由个人组成的 B.个人的力量是微不足道的 C.个人只有融入集体才更有力量 D.集体的力量必然大于个人的力量 2、抗震救灾中流传着这样一条短信: “再小的爱心,乘以十三亿,就会成 ...

(甘)初一生物复习材料

  生物学是研究生命现象 生命活动规律 生命现象和生命活动规律 生命现象 生命活动规律的科学 第一个试管婴儿????英国的路易斯?布朗第一单元生物和生物圈蓝色??海洋 绿色??森林 白色??白云、云彩 生物的特征: (1)生物的生活需要营养; (2)生物能进行呼吸; (3)生物能排出 生物的特征: 身体内产生的废物; (4)生物能对外界刺激作出反应; (5)生物能生长和繁殖。 珊瑚不是生物,珊瑚虫才是生物第一节 生物圈 1、定义:地球 地球上适合生物生存的只有表面一薄层,这一薄层叫做生物圈 地球 2 ...